Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Hai sa hranim vrabiutele!
Hei! Salutare tuturor! Iata ca a trecut ceva timp de cand nu v-am mai povestit nimic despre aventurile mele, din pricina ca am tot fost bolnavioara.
Dar tot o sa va povestesc despre mica mea aventura si ce-am mai invatat!Chiar si acum sunt un pic racita, iar tati mi-a construit un cort din paturele unde stau cu jucariile mele si ne imaginam ca suntem la munte.
Unde mai pui ca stau de dimineata imbracata intr-un costum de albinuta, inchiriat pentru "serbarea dovleacului" ce va avea loc marti la gradinita.

Dar iata ce-am facut intr-o seara cu un bun prieten de-al meu, Alexandru.
Am cules cu mama cateva conuri din parc pentru o lectie de toamna si dupa ce ne-am distrat cu ele, ne-am gandit cum sa le folosim apoi.

Mi-am adus aminte de un episod din desenele animate Oso, agent special in care acesta impreuna cu o fetita pregateste un con de pin cu seminte pentru pasari.

Aha! am strigat eu. Vom face mancarica pentru vrabiute si porumbei, apoi vom merge in parc si le prindem de copacei.

Si iata am pornit la drum, la magazin sa cumparam in plus si:
- 1 borcan de unt de arahide (care mie imi place tare mult uns pe paine cu magiun din belsug);
- 1 sul de sfoara de bumbac;
- 1 punguta de seminte pentru pasari (de la magazinul veterinar, de unde-i luam boabe Tashei - catelusa noastra) care contin: mei, in si alte seminte;Asa ca am incropit pe jos impreuna cu Alexandru si mamicile noastre un mic atelier: am intins o musama, am adus lingurite, boluri cu seminte si conuri si bineinteles, o farfurie cu painica unsa cu unt de arahide si gem facut de bunica lui Alexandru, ca sa avem spor.

Apoi, cu multa veselie ne-am apucat de treaba.

Pasul 1. Am uns conurile cu unt peste tot. Pentru aceasta am folosit tot ce aveam la dispozitie: lingurita, spatula de lemn, dar mai ales degetelele. Astfel am lucrat un pic si la motricitatea fina! :)...si am tot intins cu lingurita, apoi cu degetele iar in cele din urma am lasat balta unsul, pentru ca era mai distractiv sa ne balacim in unt.

Pasul 2. Am tavalit conurile prin semintele de pasarele ......
.... si ce sa vezi?! O gramada de seminte s-au lipit de conuri.Pasul 3. Am legat o sforicica de fiecare con in parte.
Pasul 4. Am prins conurile in copacei pentru ca toate pasarelele sa manance linistite semintele.
Si cam asta e tot, insa distractia a fost grozava! Va invit si pe voi la joaca!

Pupici, pupici!


Sofia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu