Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Cubul de activitati motrice - Concurs

Salutare tuturor,

Stiu ca exista multe jucarii care inspira atatia parinti si copii atunci cand vor sa dezvolte anumite abilitati copilasilor.
Pe grupul Invat acasa, de pe Facebook, Sabina a propus un concurs pentru "mamicile active si bloggerite generoase". Este vorba de o prezentare a unui produs din gama magazinului  http://www.famouskids.ro , urmand ca pe 25 ianuarie sa aiba loc o extragere la sorti, iar doua dintre bloguri vor primi un voucher de 40 lei pentru a-l oferi cititorilor.
Doua bloguri dragi noua, piticidarvoinici si micatelierdecreatie s-au inscris deja, in speranta ca unul dintre articolele de pe site va ajunge la un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilitati grave, despre care Raluca a scris un articol pe aceasta tema, asa ca eu si mami am hotarat sa ne alaturam lor in aceasta misiune.

Va anuntam astfel, ca ne-am inscris si noi la concurs.

Noi o sa va povestim despre un articol de pe site care se numeste cub de activitati motrice si educative 5 in 1.

Cred ca majoritatea parintilor recunosc acest cub, minunat prin toate functiile pe care le indeplineste. Noi il avem acasa chiar in forma in care il vedeti in aceasta poza, desi functiile pot sa difere.

Cum l-am utilizat noi pana acum?
O sa va relatez doar doua modalitati (din cele 5)

1. Coordonare ochi-mana. 
Una dintre cele mai importante abilitati ce se dezvolta in perioada 0-5 ani tine de aceasta coordonare ochi-mana. Prin exercitiu si memorare, copiii vor reusi sa apuce cu degetele si sa gestioneze obiectele prin miscari din ce in ce mai complexe. Rezultatul: abilitati motrice fine, coordonare, stimularea gandirii etc.

Mie imi place cel mai mult sa ma joc cu "margelele si betele colorate". Sunt trei "bete", galben, rosu si albastru pe care aluneca diverse forme geometrice.





Eu fac trenuletul cu ele, numar bilele, patratele sau invat culorile.
Cred ca puteti observa cat de concentrata sunt, cum ochii nu se dezlipesc de pe bilute.

2. Cubul nostru are si o latura cu elemente asezate pentru sortare/aranjare (banane si mere). 
Intre 1,5 si 4-5 ani, sortarea dupa culori si forme este foarte importanta. Copilul invata sa ordoneze, sa formeze categorii, sa claseze obiectele de la individual la general sau de la general la individual. Este o abilitate cognitiva, prin care copiii invata sa gandeasca, sa recunoasca, sa memoreze si sa gestioneze informatia cat mai bine.


Va rog sa ignorati bucatelele de scotch lipite de mine (tocmai invatam sa tai cu foarfeca si sa "repar" jucariile).

In speranta ca v-am fost de ajutor, voua, dragii mei cititori mai mici sau mai mari, va invit sa urmariti si celelalte jucarii educationale de pe site-ul Famouskids.ro sau poate de ce nu, sa descoperiti si celelalte surprize ale cubului. :)

Pupici, pupici,
Sofia.

6 comentarii:

  1. felicitari!!!
    ma bucur asa mult cand vad ca ne adunam mai multe mamici care incearca sa ajute copilasii cu nevoi speciale!
    suntem 3 deja,sper sa fie cat mai multe!
    pupici,Sofiei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult! Da, si noi speram sa ajutam cat mai mult acesti copilasi. Cand vad cat de hotarata si plina de energie esti stiu ca te vor urma si alte mamici.
    Pupici si piticilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc o tona pentru implicare! Cuburile de genul acesta mai erau pe lista terapeutei noastre,iar prin generozitatea atator oameni am putut sa facem cate o mica bucurie terapeutilor de acolo, dandu-le unelte de lucru. Eu sunt foarte fericita- iti multumesc si tie pentru gestul tau frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper ca din orice directie va sosi ajutorul, sa fie cu folos pentru terapeuti, dar mai ales pentru copilasi. Va imbratisam!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, citesc cu asa de mare placere articolele tale!! Pupici

    RăspundețiȘtergere