Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

luni, 1 iulie 2013

La biblioteca.

Salutare tuturor!

In drumul nostru zilnic spre gradinita, trecem mereu pe langa una din sucursalele Bibliotecii Metropolitane.
http://www.bibliotecametropolitana.ro/
Drumul se face dimineata in graba mare, cu smiorcaielile de rigoare cand sunt obosita si as fi preferat sa dorm un pic sau sa ma joc sau relaxata si curioasa cand sunt odihnita si stiu ca ma asteapta ceva distractiv in acea zi.

Si uite asa, intr-o zi, trecand pe langa biblioteca, am observat ceva...si am intrebat-o pe mami:
"Mami, ce-i acolo?"...iar mami care observa numai ce vrea ea si care complica lucrurile asa cum fac toti adultii, a inceput sa-mi explice cum sta treaba cu biblioteca publica, ce contine, cum se foloseste, de ce exista si cum merg oamenii la biblioteca.
Dupa doua minute de ascultat curioasa, am intrebat din nou: "Bine, mami, dar aia, din spatele bibliotecii ce este?" De fapt, eu ma refeream la ghena de gunoi care arata diferit de cum stiam eu ca trebuie sa arate. :)

Eiii....dar timpul a trecut, o zi, doua, trei, o saptamana, doua, trei, o luna, doua, trei....si intr-o zi o intreb pe mami: "Dar de ce sunt carti la geam?" Acesta a fost declick-ul, aici mi-am dat seama ca acolo trebuie sa fie ceva interesant.
Asa ca dupa alte cateva zile, adica ieri, iesind de la gradi, am intrat pash-pash, pash-pash in BIBLIOTECA, cu mare sfiala, uitandu-ma in jur dupa ceva cunoscut. Prima mea intrebare, cat se poate de tare, a fost: "Ce face doamna aceea acolo", referindu-ma la dna bibliotecar. Pana sa-mi raspunda mama, am descoperit rafturile cu carti de copii. :))) Eheee...de aici incolo s-a scris istorie.





Iata-ma la 3 ani si 8 luni, cu primul meu abonament la biblioteca, imprumutand primele mele carti.

Am luat trei titluri:
1. De la Editura Girasol, o carticica haioasa "Cuvinte despre casa mea", cu disc rotativ.


2. Din colectia Minienciclopedii Larousse, Editura Rao, am luat "Padurea".

3. Tot de la Editura Girasol, colectia STIU SA CITESC, cartea "20 de povesti alese" pe care le ascult cu drag citite de mama seara la culcare.


Acum va trebui sa inteleg si conceptul de a imprumuta care nu este egal cu ALE MELE. Am trei saptamani la dispozitie, timp dupa care imi expira termenul de imprumut. Sper ca pana atunci sa ma plictisesc de ele.

Spor la lectura tuturor!
Pupici, Pupici,
Sofia.

2 comentarii:

  1. Multumim pentru idee. Noi avem doar 3 ani si 2 luni, dar nu cred sa supere pe nimeni ca suntem micuti. De-abia astept sa gasim o filiala mai aproape de noi si sa mergem impreuna :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere si sper sa gasiti o filiala cat mai aproape. Nici eu nu stiam cum se procedeaza, dar ne-a spus ca i se face propriul ei abonament, insa semneaza parintele si el este responsabil. Se pot imprumuta maxim 6 carti, timp de 2 saptamani. Spor la citit! :))

      Ștergere