Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

duminică, 21 iulie 2013

Lansare carte "Ferestre catre copiii nostri"

Miercuri, 24 iulie 2013, orele 19.00, la libraria Carturesti-Verona, Editura Herald si Societatea de Gestalt Terapie din Romania va invita la lansarea cartii scrisa de dr. Violet Oklander "FERESTRE CATRE COPIII NOSTRI"


Prima intalnire a mamicii mele cu Violet Oklander a fost acum 3 ani, cand eu aveam d-abia 1 anisor, iar ea studia care e treaba cu bebeii. Prin intermediul ei, mami a inteles care e legatura jocului in viata mea, a invatat tehnici de abordare a copilului...dar mai ales, a inceput sa se joace cu copilul interior.

Deci daca sunteti prin Bucuresti si nu aveti ce sa faceti miercuri seara, acest eveniment va poate aduce multa satisfactie. Intrarea e gratuita! Ne vedem acolo!

Iata mai jos descrierea oficiala a evenimentului:



Vă invităm miercuri, 24 iulie 2013, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona la lansarea cărţii „FERESTRE CĂTRE COPIII NOŞTRI – Gestalt-terapie pentru copii şi adolescenţi”, scrisă de Dr. Violet Oklander şi publicata de editura Herald în colecţia „Psihoterapia”.

„FERESTRE CĂTRE COPIII NOŞTRI. Gestalt-terapie pentru copii şi adolescenţi” este rezultatul muncii de colaborare dintre Editura Herald şi Societatea de Gestalt Terapie din România.
„Faceţi o pauză pentru a vă aminti de propria copilărie şi de luptele care se dădeau în voi pentru a înţelege lumea oamenilor mari! Această carte poate fi o fereastră către copilul din interiorul vostru, ca şi o fereastră către copiii alături de care staţi” – Barry Stevens

În cadrul acestei întâlniri, invitaţii noştri ne vor împărtăşi din experienţa lor bogată în terapia Gestalt, ajutându-ne astfel să ne familiarizăm, printr-un contact direct, cu ce înseamnă să lucrezi cu copiii. Evenimentul include discuţii şi prezentări interactive pentru o mai bună înţelegere a practicilor gestalt şi pentru a descoperi cu ajutorul specialiştilor invitaţi partea practică a cărţii.

La eveniment vor fi prezenţi invitaţii :
  • Miruna Techera, psihoterapeut format în Gestalt terapie, formator şi supervizor în SGTR
  • Lect. univ.drd. Celestina Dumitriu, psihoterapeut autonom format în Gestalt terapie
  • Tientan Alice Ling, psihoterapeut autonom format în Gestalt terapie, Psiholog clinician sub supervizare
  • Gabriela Deniz, editor Herald şi psiholog

Cartea autoarei Dr. Violet Oaklander identifică şi oferă posibilităţi creative de a utiliza instrumente clare de decodare a lumii infantile şi a căilor de acces către universul lor (desenul, modelajul, poveştile, marionetele, experienţele senzoriale etc.).
„Această carte este o prezentare inedită de tehnici extrem de variate de lucru cu copiii şi chiar o invitaţie la a descoperi altele noi – o manieră de a onora astfel creativitatea fiecăruia dintre noi.” – Tatiana Chicu, Societatea de Gestalt Terapie din România

Dr. Violet Oaklander a crescut singură trei copii, are un doctorat în psihologie şi două masterate: în consilierea familiei şi copilului, şi în educaţia specială a copiilor cu probleme emoţionale şi dizabilităţi de învăţare. A predat în universităţi americane, a condus Centrul pentru Terapia Copilului şi Adolescentului din Hermosa Beach, California, iar în prezent este directorul Institutului care îi poartă numele şi este membră a comunităţii de specialişti în Gestalt Terapie din Los Angeles.

Prin publicarea acestui volum, Editura Herald întăreşte experienţa de publicare a colecţiei „PSIHOTERAPIA”.  Situate între tradiţie şi inovaţie, cele 15 titluri publicate
  • înfăţisează elementele cheie ale principalelor şcoli de psihoterapie
  • prezintă arta practicării fiecărui tip de terapie în parte
  • discută în detaliu atât experienţa terapeutului, cât şi pe cea a pacientului 

Scrise de specialişti de renume în domeniul Terapiei şi Consilierii, cu o îndelungată practică la catedră şi în cabinet, lucrările descriu tehnicile şi abilităţile psihoterapeutice prin intermediul exerciţiilor, studiilor de caz, tranzacţiilor, jocurilor şi scenariilor.

Bazate pe o viziune cuprinzătoare asupra vieţii, metodele psihoterapeutice permit omului contemporan să-şi trăiască viaţa cu o mai mare conştientizare şi înţelegere.
Participarea este liberă.
Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu interes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu