Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Imi doresc, imi doresc...un puzzle pe zi!


Da, imi plac puzzle-urile! Si imi plac atat de mult, incat de pe la un an tot potrivesc piese acolo unde merg si acolo unde nu merg.Am primit de ziua mea de la prietenul meu, Victor, un puzzle de 24 piese, urias, cu animalele din jungla "RAVENSBURGER PUZZLE". Este atat de mare, incat pot sa ma si joc pe el, ca pe un covoras adevarat, dupa ce il rezolv.
Eu mai aveam unul, un pic mai greu, primit de la matusa mea la 2 ani:
"Can you see? busy town puzzle" 
Pentru ca era dificil pentru cei 2 ani ai mei, ma plictiseam repede si nu l-am bagat in seama. Insa acum, a prins si el viata. De fapt imi place mult acum, pentru ca are un orasel haios cu multi copii si jucarii, iar eu trebuie sa gasesc tot felul de omuleti si pisicute...


Cum a inceput totul? cu un puzzle mic de lemn, apoi cu carticele cu povesti si puzzle.

Ratusca cea urata – 6 piese si Pinnochio – 6 pieseSi o carticica superba cu animalele de la ferma. Acestea se pot scoate, iar eu le folosesc sa ma joc cu ele.

Cuburi puzzle de orice fel, cu orice fel de imagini. De preferat cu printese :)
Dar cel mai distractiv este „Ravensburger Puzzle”.


Mai intai, imi iau materialul, o invit pe Tasha langa mine sa ma asiste...


....si apoi pornesc cu rapiditate sa-l fac. In cateva minute este gata!Iata un covoras pe care il iubesc! Si ... un nou puzzle de lucrat!
Puzzle-ul antreneaza exercitiile de motricitate fina, logica, stimuleaza gandirea si creativitatea, dezvolta abilitatea de a selecta, de a clasifica si sorta, imbogateste cunostintele generale si dezvolta limbajul (da, desi este un joc individual).
Spor la imbinat!
Pupici, pupici
Sofia.

2 comentarii: