Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

miercuri, 27 iunie 2012

Biscuiti nutritivi ideali pentru micul dejun, snack sau desert

Azi dimineata (care pentru mine inseamna orice din trecut, chiar daca a fost ieri, acum o saptamana sau cand am fost la ziua prietenului meu, Luca, acum 6 luni) tati m-a invitat la micul dejun. De obicei, tati mereu se grabeste, alearga iute prin casa, mananca pe fuga in sufragerie, imi face lapticul de dimineata, se imbraca si pleaca rapid...cu intarziere.
Mami in schimb, se misca cu incetinitorul, calca o camasa, ii striga lui tati ca e tarziu, apoi isi bea sucul de fructe alaturi de mine pe canapea.
Eu ma uit mereu curioasa la aceasta agitatie, tolanita pe canapea cu canuta de lapte in manute si ma intreb de ce nu se joaca nimeni cu mine. Lui tati mereu ii spun "tatiii, aici nu e bucataria...." iar lui mami "vino la mine, mamiiii...".
Iar dupa jumatate de ora, totul revine in normal, e liniste si mi se face foame... :)
Azi dimineata, tati m-a invitat la micul dejun. E specialitatea lui. Face niste biscuiti deliciosi, nutritivi (adica te saturi cu ei in timp ce mananci sanatos) pe care mereu ii iau la pachet in parc.


Iata cum procedeaza tati bucatarul:

- 1 cana mica de migdale sau orice tip de nuci, (crude si macinate);
- 1 cana mica de seminte de floarea soarelui si dovleac (crude si macinate);
-  1 cana de fulgi de germeni de grau;
- 1/2 ceasca de seminte de in si susan macinate;
- 1 cana mica de faina de ovaz;
- cateva linguri de faina de grau;
- 1 banana coapta bine;
- 100 gr tofu (sau branzica de vaci) Daca se pun fructe de sezon, nu mai este nevoie de nici o branzica;
- stafide, curmale, merisor sau coacaze deshidratate toate dupa gust si dupa disponibilitate;
- 2-3 linguri indulcitor natural (tati pune sirop de agave, dar a mers si cu sirop de artar, miere etc.)
- 2 oua care sa lege compozitia;
- vanilie naturala si scortisoara

- in functie de sezon, tati pune: caise coapte bine, visine, mere rase, pere etc. Cei de azi dimineata erau cu caise si erau o minunatie!

Tati framanta bine compozitia.
Apoi o intinde pe o foaie de copt in tava (cu cutitul umezit sau intre doua foi de copt cerate) si se da jumatate de ora la cuptor la foc domol.

Ei, si iata rezultatul, servit cu un pahar de gel de aloe vera cu mar si merisor. Mic dejunul ideal! E asa bun....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu