La un moment dat, s-a facut atat de cald, ca ne-am intins toate pe bancute sa dormim. Acasa, nimic nu-mi convenea, daramite o ciorbita calda, iar de iaurt nu prea mai aveam chef.
Asa ca mami s-a inspirat dintr-o reteta spaniola - Gazpacho Andaluz - transformand reteta astfel incat sa fie pe placul burticii mele pretentioase. Mami si tati sunt fani ai acestei retete, de cand au aflat de ea de la o matusa de-a mea.
Iata cum a facut:
Supa de rosii cruda, de vara pentru copii

- 2 castraveciori mici
- 1 ardei capia mic
- 1 ardei gras mic
- 1 dovelcel mic
- putina sare
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie

- 150 ml apa proaspata plata
Se da totul la blender pana se face ca o supa crema, se serveste la temperatura camerei.
Atentie, supele nu se servesc reci, numai la temperatura camerei, chiar daca ne este foarte sete!
Se poate pastra 2 zile la frigider!
Supa Gazpacho Andaluze foarte gustoasa si aromata, si extrem de buna pentru adulti.
Iata o varianta des folosita in casa la noi:- 1kg rosii bine coapte
- 1 ardei gras
- 2 castraveti
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa
- 2, 3 catei usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline de f buna calitate (de preferat cel nefiltrat)
- 1 felie de paine alba uscata
- 150 ml apa
- cateva frunzulite de patrunjel
- sare, piper si oregano (dupa gust) sau cateva picaturi de Tabasco
Se mixeaza totul in blender si se serveste cu bucatele de castravete tocat marunt!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu