Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

duminică, 9 decembrie 2012

Felicitari cu braduti pentru Craciun.

Hei, salut! Eu ma pregatesc intens la gradi pentru serbare. Nu stiu exact ce este o serbare si cum va fi, pentru ca este prima mea serbare. Dar stiu ca toate doamnele ne spun poezii si ne invata colinde dragalase cu Mos Craciun si "Chistos, Mesia clup luminos". Mereu cand vine Maia sa ma ia de la gradi, sunt vesela si cant tot drumul catre casa.

Arts and Crafts: Felicitari


Dar in weekend, acasa, cu mami si tati imi place cel mai mult. Astazi am lucrat cu parintii mei niste felicitari tare dragalase, pe care le vom pastra pana in Ajun, cand le vom imparti lu' Maia, lu' tataie, la bunica Mimi si la bunica Mia si altor oameni.
Bineinteles, eu m-am distrat cel mai mult, pentru ca tot ce a trebuit eu sa fac a fost sa ma manjesc pe maini, sa pictez si sa rad cu gura pana la urechi.


Cum am procedat?

Mama a pregatit tuburile ei cu culori acrilice. Mi-a pus o foaie pe masa, alba rupta dintr-un bloc de desen, dar groasa de 300g/m3 (se foloseste pentru pictura in acuarela si e tare buna pentru ca nu se onduleaza in contact cu apa si culoarea).



Pe foaie, mi-a turnat cateva picaturi de culori diferite pe care eu mi le-am ales.



Pictura cu degetele este o modalitate de explorare senzoriala fantastica pentru copii. Se bucura testand textura cremei, observand cum se amesteca toate culorile, cum se intinde culoarea pe plansa, cum se coloreaza manutele. Pe scurt, copiii adora o astfel introducere in arta picturii!


Apoi, a inceput distractia pentru ca am inceput sa pictez cu degetelele si sa amestec culorile in toate directiile, pana a iesit un adevarat tablou de Jackson Pollock. Imediat ce-am terminat, mama a turnat sclipici magic roz si verde peste desen si l-a pus la uscat.









Mami a muncit apoi ceva mai mult. A desenat un sablon al unui bradut - nu stiu cum, dar a tras cateva linii pana a iesit un brad.



A aplicat sablonul peste plansa si a trasat conturul de mai multe ori.




A decupat multi braduti fermecati.




A taiat din hartie colorata felicitari si apoi a lipit fiecare bradut pe cate o felicitare. In plus, a lipit si niste fulgi facuti de noi mai demult cu un perforator cu forme.



Iata cat de dragalase au iesit felicitarile!




Spor la pictat si voua!
Pupici, pupici,
Sofia.

Un comentariu:

  1. sunt frumosi brazii vostrii si usor de facut. O sa facem si noi cativa.
    Si noi am facut braduleti.
    Daca vrei sa-i vezi pe ai nostri intra pe www.copiicreativi.com

    RăspundețiȘtergere